ЦВК Молдови пояснила, чого не дозволить іноземним журналістам

ЦВК Молдови пояснила, чого не дозволить іноземним журналістам

Укрінформ
Іноземні журналісти зможуть висвітлювати хід голосування на президентських виборах у Молдові лише за наявності акредитації, виданої Міністерством закордонних справ і європейської інтеграції.

Таке уточнення напередодні президентських виборів зробила Центральна виборча комісія Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Центрвиборчком уточнює: представникам молдавських ЗМІ акредитація не потрібна, а іноземні журналісти, які бажають висвітлювати хід президентських виборів, зобов'язані мати акредитацію, видану Міністерством закордонних справ і європейської інтеграції», - повідомили в Центрвиборчкомі.

Підкреслюється також, що іноземні журналісти, які бажають висвітлювати роботу окремих виборчих дільниць на вході в дільницю зобов'язані подати відповідну акредитацію.

ЦВК звертає увагу на те, що представники ЗМІ на виборах будуть мати такі ж права, що й національні спостерігачі. Згідно з Кодексом про вибори, журналісти, з дозволу голови виборчкому, мають право бути присутніми на всіх виборчих процесах, здійснювати фото - і відеозйомки. Водночас категорично забороняється втручатися в роботу виборчкомів.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 30 жовтня, в Молдові пройдуть чергові, всенародні вибори президента. На цей пост претендують 9 кандидатів.

Згідно із законодавством, 28 жовтня, п'ятниця - останній день агітації. В суботу у Молдові – День тиші.

За даними соціологів, лідерами президентської гонки є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон, голова партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду і колишній прем'єр Молдови, лідер Європейської Народної партії Юріє Лянке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-