Після подій в Чорногорії третя світова цілком реальна - російський журналіст

Після подій в Чорногорії третя світова цілком реальна - російський журналіст

Укрінформ
Загроза третьої світової війни, спровокована Росією, стає реальністю після повідомлень про російський слід у підготовці терактів у Чорногорії і спробі перевороту.

Про це написав у Фейсбуці російський військовий журналіст і блогер Аркадій Бабченко.

"Варіант, що вони нам в перспективі можуть-таки влаштувати справжню третю світову, з цієї миті можна починати розглядати як цілком реальний", - песимістично прокоментував він події в Чорногорії.

На думку журналіста, якщо повідомлення про російський слід дійсно правдиві, "то це, звичайно, кирдик".

Бабченко зазначив, що багато хто думав, що подібні події можна було б чекати в якійсь з країн пострадянського простору, який Росія розглядає як "сферу свого впливу".

"Особливо лізти воювати за Казахстан або Молдову ніхто в Європі не рветься. Ну, або, в крайньому разі, країни Балтії. А останнім часом взагалі вже почали схилятися до думки, що, можливо, все і заспокоїлося. Але ж ні. Ба-бац. Чорногорія. А це вже інший рівень кирдику. Зовсім інший", - вважає він.

"Ех, треба було все ж валити до Антарктиди", - додав журналіст.

Як повідомляло агентство, влада Сербії депортувала кількох громадян РФ за участь в підготовці терористичних акцій в Чорногорії під час парламентських виборів 16 жовтня. Згідно з даними слідства, група зловмисників готувала захоплення будівлі Скупщини Чорногорії, що взяла курс на НАТО і ЄС, стрілянину по учасниках мітингу проросійської опозиції з метою спровокувати хаос і штурм парламенту.

Згідно зі ЗМІ, з метою "розрулити ситуацію", що склалася, до Бєлграда спеціально приїжджав секретар Радбезу РФ Микола Патрушев, який зустрівся зі всім керівництвом республіки, а переговори пройшли в суворо закритому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-