Анкара: США має вистачити доказів для арешту Гюлена

Анкара: США має вистачити доказів для арешту Гюлена

Укрінформ
Анкара надала владі США чіткі докази провини ватажка терористичного напряму Фетуллаха Гюлена (FETO), яких вистачає для рішення про арешт на час розслідування.

Про це повідомив міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг на прес-конференції за підсумками переговорів з американським колегою Лореттою Лінч у Вашингтоні, інформує агентство Anadolu.

"Ми надали досьє, в яких присутня достатня кількість доказів, що свідчать про провину Гюлена. Безумовно, має місце певний правовий процес. Ми висловили американській стороні свої думки щодо очікувань у зв'язку з даним процесом", - зазначив міністр, сказавши, що документів, переданих американській стороні цілком достатньо для арешту ватажка терористів.

За його словами, остаточне рішення з питання тимчасового арешту Гюлена ухвалять судові інстанції США.

Боздаг також зазначив, що разом із досьє про злочини руху Гюлена, на період до подій 15 липня у Туреччині, Вашингтону будуть передані документи щодо участі путчистів з терористами FETO.

При цьому він не виключив, що ватажок терористів спробує втекти зі США з тим, щоб уникнути арешту.

"Не виключаю, що мова може йти про Бельгію, Бразилію або Канаду. З цього приводу у нас є розвіддані, про які ми інформували і Вашингтон", - додав міністр.

Раніше мусульманський опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен, який проживає у США і звинувачений Анкарою в організації спроби путчу в країні, пообіцяв повернутися у Туреччину, якщо незалежне міжнародне розслідування доведе його провину.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-