Керрі подзвонив Лаврову через поновлення бомбардувань Алеппо

Керрі подзвонив Лаврову через поновлення бомбардувань Алеппо

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі у понеділок мав розмову по телефону з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, під час якої дорікнув Москву за продовження бойових дій у Алеппо.

Про це поінформував під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар розмовляв сьогодні з міністром закордонних справ (Росії – ред.), і вони говорили про ситуацію в Алеппо", - зауважив Кірбі.

При цьому Джон Керрі "висловив свою стурбованість у зв'язку з поновленням авіаударів та артилерійських обстрілів у Алеппо силами режиму (Асада – ред.) і Росії".

Сторони обговорили важливість продовження багатосторонніх переговорів у Женеві, а також необхідність досягнення домовленості про припинення бойових дій.

При цьому, за словами Кірбі, увага під час спілкування приділялась і доставці гуманітарної допомоги до людей в Алеппо, які не отримали її навіть, враховуючи кількаденну гуманітарну паузу минулого тижня.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок сирійські урядові війська та їх російські союзники почали новий наступ на Алеппо та після потужного бомбардування взяли висоту Базо на південній околиці міста, поруч із військовими базами. Крім того, були обстріляні райони помірної опозиції. До цього в районі Алеппо діяла так звана "гуманітарна пауза", яка означала тимчасове припинення бойових дій.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-