У Росії заявили, що не планують більше

У Росії заявили, що не планують більше "гуманітарних пауз" у Алеппо

Укрінформ
Сирійські урядові війська і їх російські союзники в понеділок захопили стратегічну висоту в Алеппо, вибивши звідти повстанців.

Про це повідомляє АР

"Урядові війська почали новий наступ і в понеділок взяли висоту Базо на південній околиці Алеппо, поруч із військовими базами, а також обстріляли райони повстанців, за словами активістів опозиції", - йдеться у повідомленні.

У Сирійській обсерваторії з прав людини зазначили, що висоту було взято завдяки потужному бомбардуванню. За даними обсерваторії та Комітетів місцевої координації, у північно-західній провінції Ідліб від авіаударів загинули щонайменше 13 осіб. 

Урядова армія випустила відео, в якому показані танки і гармати, що б'ють по позиціях повстанців у цьому районі. Водночас державне інформагентство SANA заявило, що повстанці обстріляли контрольовані урядом райони в західній частині Алеппо, убивши одну людину і поранивши сім.

Проопозиційні ЗМІ поширили заяву повстанської коаліції Джаїш аль-Фатх про те, що прорив урядової блокади на сході міста почнеться "протягом декількох годин".

Тим часом заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив у Москві, що Росія не планує нових гуманітарних пауз в Алеппо найближчим часом. "Для того, щоб відновити їх, наші опоненти повинні переконатися, що антиурядові групи поводяться належним чином," - сказав він у коментарях російським ЗМІ, звинувативши повстанців у зриві медичної евакуації під час "тиші".

"Те, що мало відбутися, не відбулося ... тому відновлення гуманітарної паузи не стоїть на порядку денному", - сказав Рябков. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-