Голова уряду Шотландії розчарована переговорами щодо Brexit

Голова уряду Шотландії розчарована переговорами щодо Brexit

Укрінформ
Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що розчарована зустріччю з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей щодо виходу країни з ЄС.

Про це Стерджен сказала журналістам у понеділок, повідомляє The Guardian

"Я можу сказати, що частини зустрічі дуже розчарували. Зараз я не знаю чогось додаткового про підхід уряду до переговорів з ЄС, аніж знала до зустрічі", - сказала вона.

Водночас голова уряду Шотландії висловила сумнів щодо переговорної стратегії Великої Британії. "На даний момент я не бачу, щоб була якась переговорна стратегія Сполученого Короліства, що є одним з величезних джерел розчарування", - відзначила Стерджен.

При цьому перший міністр заявила, що не готова спостерігати, "як Шотландія буде зіштовхнута зі скелі до жорсткого Brexit". 

Як повідомлялося, на зустрічі з главами урядів Шотландії, Північної Ірландії та Уельсу, що відбулася у понеділок, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що автономні уряди Британії не повинні підривати позицію країни щодо виходу з Європейського Союзу і не повинні проводити свої власні переговори з ЄС.

Раніше перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що повторний референдум щодо незалежності країни "дуже можливий". Це може статися у разі, якщо не буде можливості залишитися в рамках єдиного ринку Європи.

На відміну від британців, які більшістю голосів підтримали Brexit, шотландці проголосували за те, щоб залишитися у ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-