Евакуація в Алеппо неможлива через обстріл «коридору» -
спостерігачі

Евакуація в Алеппо неможлива через обстріл «коридору» - спостерігачі

Укрінформ
Незважаючи на те, що в сирійському місті Алеппо вже третій день зберігається режим припинення вогню, оголошений Асадом та Росією, евакуація жителів і доставка допомоги досі не розпочалася.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на Сирійський центр моніторингу.

"Ніхто не пішов через коридори. Невелика кількість людей, які намагалися вийти, зіткнулися з обстрілом навколо (зона коридору) і не змогли вийти", - сказав Закарія Малахіфі, один із представників повстанських груп.

Як повідомляють спостерігачі, з четверга не було жодних авіаударів сирійської або російської авіації.

Повстанці заявили, що вони не можуть прийняти припинення вогню, яке, мовляв, нічого не вирішує для полегшення становища тих, хто вирішив залишитися в утримуваних повстанцями районах Алеппо, і вважають, що це частина державної політики, спрямованої на очищення міст від політичних опонентів.

Сирійська армія і Росія закликали жителів і повстанців залишити місто через спеціальні коридори і вирушити в інші утримувані повстанцями регіони, але з'являється дуже мало людей, які б виявили бажання залишити місто.

Сутички між повстанцями і сирійськими урядовими військами періодично фіксувалися протягом останніх трьох днів уздовж лінії фронту.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон вважає позитивним продовження "гуманітарної паузи" в районі сирійського міста Алеппо та наголошує на необхідності розширити зусилля щодо припинення бойових дій навколо цього міста та переходу до мирного політичного діалогу по Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-