США мають намір

США мають намір "закріпити" перемир'я в Алеппо

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає позитивним продовження "гуманітарної паузи" в районі сирійського міста Алеппо та наголошує на необхідності розширити зусилля щодо припинення бойових дій навколо цього міста та переходу до мирного політичного діалогу по Сирії.

На цьому наголосив під час брифінгу в п'ятницю речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачили повідомлення про продовження ("гуманітарної паузи" – ред.), що звичайно, ми вітаємо", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він висловив сподівання, що це дозволить доставити постраждалим у Алеппо вкрай необхідну їжу, воду та медикаменти. "Ми будемо дуже ретельно стежити за цим", - зазначив речник Держдепу.

Він також не виключив, що держсекретар може мати додаткові переговори по цьому питанню ближчими днями. "Водночас, продовжуватиметься багатостороння дискусія в Женеві, щоб спробувати досягти чогось більш стійкого, більш стабільного, навіть за межами Алеппо", - зауважив Кірбі.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати хочуть добитися необхідних кроків, щоб повернутися до політичного процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-