Канада тисне на Радбез ООН, аби врегулювати сирійський конфлікт

Канада тисне на Радбез ООН, аби врегулювати сирійський конфлікт

Укрінформ
Світова спільнота має тиснути на членів Ради Безпеки ООН, аби вони вжили рішучих заходів, направлених на припинення кровопролиття у Сирії.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«На Генеральній Асамблеї ООН Канада зайняла позицію захисту вразливих сирійців та сприяння у пошуку врегулювання конфлікту, що охопив країну. За підтримки 70 інших держав ООН, Канада застосовує максимальний дипломатичний тиск на членів Радбезу ООН, аби прорвати їх ступор стосовно Сирії», - сказав Трюдо.

Він наголосив, що Канада закликала до «негайного припинення вогню, надання безперешкодного гуманітарного доступу до жертв конфлікту, включно із жінками та дітьми, і відновлення політичних перемовин». «Я дуже пишаюся, що наше представництво у ООН, очолює рух із захисту численних жертв цього сумного конфлікту», - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Трюдо також закликав інші країни «допомогти створити прорив щодо Сирії, зважаючи на колективне зобов'язання членів ООН захищати вразливих та слабких, коли інші не можуть або не хочуть цього зробити».

Нагадаємо: 11 жовтня зусилля Канади були підтримані 70 державами-членами ООН, які спільно написали лист Президенту Генеральної асамблеї ООН із закликом до міжнародної спільноти виконати свої зобов'язання із захисту сирійців від масових злочинів та безглуздого насильства. У відповідь на цей заклик у четвер було скликано пленарне засіданням Генасамблеї ООН, де обговорюється конфлікт у Сирії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-