Росія все більше порушує права грузинів в окупованій Осетії – Human Rights

Росія все більше порушує права грузинів в окупованій Осетії – Human Rights

Укрінформ
Під час окупації Південної Осетії у 2008 році Росія допустила порушення прав людини стосовно грузинів.

Про це йдеться у спільному звіті впливових міжнародних неурядових організацій Human Rights Foundation та UN Watch, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

«Під час російсько-грузинського конфлікту у 2008 році, Росія окупувала Південну Осетію та бойовики проводили етнічні чистки грузинського населення у регіоні. Російська армія не спромоглася виконати свої зобов'язання як окупаційної сили, дозволивши південноосетинським бойовикам грабувати та руйнувати грузинські села», - зазначається у звіті.

При цьому у документі наголошується, що дотримання прав людини на окупованих територіях з того часу лише погіршується. «З часу окупації дотримання прав людини у регіоні постійно погіршується», - підкреслили правозахисники.

Нагадаємо: внаслідок збройного конфлікту між Грузією з одного боку та Росією і сепаратистськими угрупуваннями Південної Осетії та Абхазії з іншого у 2008 році загинуло 175 грузинських силовиків. Грузія також втратила та досі не повернула контроль над значною частиною своєї території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-