ЄС має знайти нові засоби впливу на агресивну Росію - євродепутат

ЄС має знайти нові засоби впливу на агресивну Росію - євродепутат

Укрінформ
Захід не може повернутися до звичайного рівня відносин з агресивною Росією.

На цьому наголосив депутат Європарламенту від Великої Британії Чарльз Теннок на міжнародній конференції "Мінські домовленості: відносини ЄС-Росія та роль санкцій", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми не повинні забувати таку поведінку і не можемо, на мою думку, повернутися до звичайної співпраці з Росією", - сказав європарламентарій, нагадавши, що у результаті російської агресії у бойових діях з відновлення територіальної цілісності України загинуло близько трьох тисяч українських військовослужбовців.

Теннок також згадав попередні висновки розслідування збиття Росією літака рейсу МН-17, за що ніхто ще не поніс покарання.

"Для мене очевидно, що Москва не дозволить притягнути винних до кримінальної відповідальності", - зазначив британський політик.

Окрім цього, депутат нагадав про бомбардування гуманітарного конвою в Сирії, яке здійснила російська авіація.

"За міжнародним правом, це є воєнним злочином. Отже, усі ці факти треба враховувати, коли йдеться про продовження економічних санкцій проти Росії", - підкреслив Теннок.

Він наголосив, що Росія на сьогодні порушила всі міжнародні угоди та норми міжнародного права.

На думку парламентарія, ЄС повинен опрацювати нові заходи із впливу на агресивну Росію.

У свою чергу, депутат Ребекка Гармс висловила переконання, що Європейський Союз повинен бути більш рішучим і послідовним у своїй санкційній політиці відносно Росії, поєднуючи її із дипломатичними зусиллями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-