Глава МЗС Литви заявив про ознаки втручання Росії у вибори в США

Глава МЗС Литви заявив про ознаки втручання Росії у вибори в США

Укрінформ
Кампанія з виборів президента, що проходить в США, демонструє ознаки того, що в вибори втручаються й інші держави.

Про це у четвер заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, маючи на увазі Росію, інформує Delfi.

"Занепокоєння викликає те, що стає дедалі більш очевидним, що у виборах беруть участь не тільки США, але і, мабуть, беруть активну участь інші держави", - сказав Лінас Лінкявічюс, відповідаючи на питання про те, наскільки турбує сприятлива для Росії риторика Дональда Трампа.

"Про це були повідомлення, і це дійсно турбує - це повинно турбувати і американців. Вони, очевидно, самі хочуть вирішувати всередині країни, а є ознаки того, що є це втручання", - додав він.

Міністр зазначив, що громадяни США "вибирають президента не тільки для себе, але практично для всього світу", оскільки від напрямку політики США залежить і євроатлантична безпека, ситуація в Європі і в країнах усього світу.

На думку Лінкявічюса, оскільки за даними опитувань кандидат демократів Гілларі Клінтон незначно випереджає Дональда Трампа, то шанси перемогти на виборах є у обох учасників, і все вирішать голоси громадян, які досі не визначилися.

Глава МЗС Литви також зазначив, що у четвер у Брюсселі глави країн Європи мають намір обговорити ситуацію в Сирії, де в місті Алеппо Росія здійснює бомбардування з повітря, а також можливу реакцію на це і нові санкції. Міністр нагадав, що з вуст європейських лідерів звучать відкриті обвинувачення у військових злочинах.

Як раніше повідомляв Укрінформ, кандидат від Демократичної партії на посаду президента США Гілларі Клінтон під час третіх, заключних, теледебатів здобула над своїм суперником - республіканцем Дональдом Трампом - перемогу з розривом в 13%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-