ЄС визнав, що повітряні удари Росії по Алеппо можуть становити воєнні злочини

ЄС визнав, що повітряні удари Росії по Алеппо можуть становити воєнні злочини

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу, що зібралися на засідання Ради ЄС у Люксембурзі, рішуче засудили повітряні удари авіації влади Сирії й Росії по цивільних цілях у сирійському місті Алеппо й заявили, що ці удари можуть становити воєнні злочини.

Як йдеться в заяві від імені всіх 28 країн-членів ЄС, від початку наступу на Алеппо сил режиму президента Сирії Башара аль-Асада і його союзників, у першу чергу Росії, "інтенсивність і масштаб повітряних бомбардувань східної частини Алеппо стали очевидно непропорційними", повідомляє Радіо Свобода.

У перебігу наступу відбуваються "цілеспрямовані удари по лікарнях, медичному персоналові, школах і життєво важливій інфраструктурі, а також використовуються "бочкові бомби" (імпровізовані бомби великої потужності – ред.), касетні бомби і хімічні озброєння", мовиться в заяві.

У неділю про можливість нових санкцій для тиску на владу Сирії і на Росію заявили голова МЗС Великої Британії Боріс Джонсон і державний секретар США Джон Керрі.

Перед тим, у суботу, канцлер Німеччини Ангела Меркель, за повідомленням, закликала Європейський союз запровадити нові санкції проти Росії через її дії в Сирії. Німецький щоденник Frankfurter Allgemeine Zeitung, посилаючись на джерела в її оточенні, повідомив тоді, що це питання мають обговорювати на зустрічі Європейської ради (саміті ЄС) у четвер і п’ятницю.

Останнім часом на Заході почали закликати до нових санкцій проти Росії через її дії в Сирії, де Москва бере участь у громадянській війні на боці режиму Дамаска, а також проти влади Сирії через бомбардування Алеппо. Це бомбардування також уже не раз називали можливим воєнним злочином. Унаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по "повстанській" східній частині міста Алеппо, в першу чергу по об’єктах міської інфраструктури, останніми тижнями там загинули й сотні цивільних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-