У Меркель розглядають всі варіанти впливу на режим Асада і Москву

У Меркель розглядають всі варіанти впливу на режим Асада і Москву

Укрінформ
У федеральному уряді розглядають всі варіанти дії на режим Асада і Росію, яка його підтримує, аж до санкцій.

Про це заявив у понеділок на брифінгу у Берліні офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Зважаючи на цю постійну ескалацію, ці військові злочини, федеральний уряд ще минулого тижня заявив, що з розумінням ставиться до того, що потрібно думати над будь-якими альтернативами, у тому числі над санкціями проти тих, хто вчиняє такі дії і робить їх можливими", - сказав Зайберт.

При цьому, наголосив він, на першому місці для керівництва Німеччини стоїть питання - що зробити, щоб допомогти цим людям, як терміново доставити їм гуманітарну допомогу, як забезпечити хоча б тимчасове припинення вогню.

Представник канцлера наголосив, що страждання людей в Алеппо тривають і посилюються, вони продовжують знаходитися під постійним обстрілом. Таке порушення права людей в Алеппо на життя з боку режиму Асада є системним: облога, нелюдські бомбардування із застосуванням особливо небезпечних засобів, цілеспрямоване руйнування медичних закладів.

"І режим Асада не міг би здійснювати такі тривалі атаки без підтримки своїх союзників, які також несуть відповідальність", - наголосив Зайберт.

Проводячи паралелі з санкціями, введеними у зв'язку з анексією Криму і діями РФ на сході України, Зайберт назвав їх "неминучою реакцією" і "потрібним сигналом" західних партнерів, які не обов'язково були пов'язані з очікуваннями того, що Москва негайно у певний момент змінить свою політику.

Зайберт також сказав, що тема санкцій не стоїть на порядку денному Європейської Ради і зустрічей, які проходять і проходитимуть найближчими днями, але не виключив, що вона може виникнути в контексті обговорення сирійського питання.

Як повідомлялося, також у понеділок міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр піддав серйозному сумніву введення санкцій проти Росії у зв'язку з її діями в Сирії.

"Я зараз не бачу, як можливі санкції у тривалій перспективі могли б сприяти покращенню забезпечення цивільного населення", - заявив Штайнмайєр перед зустріччю керівників МЗС країн ЄС у Люксембурзі. У МЗС ФРН і в Соціал-Демократичній партії Німеччини, до якої належить керівник відомства, не втомлюються повторювати, що санкції не призвели до зміни поведінки Росії, а тому є марним інструментом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-