Нормандська зустріч:  у Меркель застерігають від завищених очікувань

Нормандська зустріч: у Меркель застерігають від завищених очікувань

Укрінформ
Від можливої, але досі не підтвердженої зустрічі канцлера ФРН з президентами Франції, України і Росії не варто очікувати вирішення всіх існуючих проблем.

Про це попередив на брифінгу у Берліні в понеділок офіційний представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Якщо справа дійде до такої зустрічі, ніхто не має чекати від неї вирішення всіх проблем", - заявив Зайберт.

Він наголосив, що інтересам жителів сходу України відповідає не формальна зустріч, а те, наскільки сторони можуть просунутися у виконанні Мінських домовленостей. "З цієї проблематики зараз ведуться подальші переговори", - сказав спікер, наголосивши, що не може зараз назвати дату зустрічі, але запевнивши, що "незмінним залишається те, що канцлер готова до такої зустрічі, коли будуть шанси на досягнення (необхідних) кроків".

Представник Меркель зауважив, що якщо подивитися на Мінські домовленості, то крім перемир'я, яке насправді таким і не є, і аж до політичного процесу, який застопорився, багато чого взагалі не виконується. "Але Мінськ -  це єдине, що у нас є, що відкриває шлях до миру", - наголосив Зайберт.

За його словами, "нормандський" формат довів свою корисність, в його рамках, принаймні, можна просуватися вперед. І завданням зустрічі на вищому рівні має стати надання поштовху цьому руху.

Раніше повідомлялося про те, що зустріч лідерів "нормандського формату" може відбутися у Берліні 19 жовтня. Проте під час телефонних переговорів у різних форматах між учасниками "четвірки" минулого тижня сторонам так і не вдалося домовитися про дату саміту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-