Екс-прем'єр не має наміру відмовлятися від боротьби за пост президента Молдови

Екс-прем'єр не має наміру відмовлятися від боротьби за пост президента Молдови

Укрінформ
Кандидат в президенти Молдови від Європейської Народної партії, колишній прем'єр-міністр країни Юріє Лянке не має наміру відмовлятися від боротьби за посаду президента на користь екс-міністра освіти Майї Санду.

Так екс-прем'єр прокоментував заяву лідера ЄНП Джозефа Долла, запропонував Лянке відмовитися від президентських перегонів на користь кандидата від партії «Дія і солідарність» Майї Санду, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я продовжу боротьбу за посаду президента Молдови. Поки я знаю, що можу зробити гарні речі для моєї країни і народу, докладу всі зусилля і енергію для реалізації цих завдань. У мене є необхідний досвід та знання, щоб продовжити рух Молдови в бік Заходу.  Кандидатам від правих політичних партій, які залишилися в президентській гонці, необхідно ще багато чого навчитися, щоб уміти керувати державою», - написав Лянке в соціальних мережах.

Екс-прем'єр наголосив, що «з оптимізмом продовжує президентську кампанію, незважаючи на думки окремих європейських політиків, які підтримали в минулому молдавських політичних діячів, а тіі згодом довели, що не зовсім заслуговували цієї підтримки».

Лянке зазначив також, що основним політичним суперником на виборах залишається лідер Партії соціалістів Ігор Додон, який, у разі перемоги на виборах, поведе Молдову «назад у минуле».

Кілька днів тому голова Європейської Народної партії Джозеф Дол закликав Юріє Лянке відмовитися від президентських перегонів на користь кандидата від партії «Дія і солідарність» Майї Санду.

Молдавські політики нагадали, що в минулому Дол висловлював підтримку екс-прем'єра Молдови Владу Філату, засудженому до дев'яти років тюремного ув'язнення за корупцію.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня в Молдові відбудуться всенародні вибори президента. За даними соціологів, лідерами виборчої кампанії є лідер Партії соціалістів Ігор Додон, голова демпартії Маріан Лупу, голова партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-