Британський депутат порівняв путінську Росію із нацистською Німеччиною

Британський депутат порівняв путінську Росію із нацистською Німеччиною

Укрінформ
Дії у Сирії сучасної Росії під керівництвом президента Путіна можна кваліфікувати як воєнний злочин. 

Таку думку висловив депутат від правлячої Консервативної партії та колишній міністр міжнародного розвитку Великобританії Ендрю Мітчелл, передає Reuters.

«Коли мова заходить про невибіркові боєприпаси, такі як касетні бомби та протибункерні снаряди, то ООН чітко зазначає, що систематичне використання такої зброї у густонаселених районах становить воєнний злочин», - розповів Мітчелл про нещодавній авіаобстріл гуманітарного конвою поблизу Алеппо, відповідальність за який міжнародна спільнота покладає на Росію.

На його переконання, поведінка РФ дуже нагадує вчинки нацистської Німеччини під час громадянської війни в Іспанії. «Ми є свідками подій, рівнозначних поведінці нацистського режиму у іспанській Герніці», - сказав депутат.

Нагадаємо: у 1937 році німецька авіація «Люфтваффе» змела з лиця землі історичне іспанське місто Герніка. Цей епізод громадянської війни став сюжетом відомої картини Пабло Пікассо.

Додамо також, що внаслідок авіанальоту на гуманітарний конвой ООН та арабського Червоного Хреста наприкінці вересня загинуло 20 осіб. США звинуватили у обстрілі російські ВКС, два літаки яких перебували у цей час в небі над місцем інциденту. РФ своєю чергою відкидає усі закиди, натомість звинувачуючи Захід у розпалюванні конфлікту в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-