Росія заявляла про операцію проти ІДІЛ у Сирії, натомість воює з опозицією - Кірбі

Росія заявляла про операцію проти ІДІЛ у Сирії, натомість воює з опозицією - Кірбі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає військові операції, які проводять війська режиму Асада за підтримки російської авіації в східній частині Алеппо узгодженими зусиллями, спрямованими на отримання контролю над містом у силовий спосіб.

Про це заявив під час брифінгу у вівторок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Те, що ми бачимо в Алеппо – це ніщо інше як узгоджені зусилля впродовж останніх днів взяти це місто силою", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що йдеться не лише про масове знищення інфраструктури та кварталів авіа- і артилерійськими ударами, "цей процес є достатньо обдуманим". Водночас він нагадав, що Росія заявляла про свою військову присутність в Сирії в рамках боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава", натомість надає підтримку урядовим силам Асада у знищенні опозиції.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив про відповідальність режиму Башара Асада у загибелі понад 300 тис. людей на території країни. Раніше держсекретар США Джон Керрі звинуватив Росію і режим Асада у "військових злочинах" через їхні дії в Сирії. У суботу в Раді Безпеки ООН була представлена мирна резолюція щодо припинення бомбардувань в Алеппо. Однак Росія прогнозовано заблокувала цей документ, скориставшись правом вето як постійний член РБ ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-