Реакція Канади на звіт про МН17 обурлива – опозиція

Реакція Канади на звіт про МН17 обурлива – опозиція

Укрінформ
Відмовляючись засудити Росію за використання зброї проти мирних пасажирів рейсу МН17, Канада ображає родини загиблих.

Про це заявив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

"Відповідь уряду Канади змушує ніяковіти і ображає родини 298 невинних жертв, які були на борту рейсу Малазійських авіаліній", - сказав Безан.

Він наголосив на неприпустимості нормалізації відносин із Росією у нинішніх умовах. "Прем'єр-міністр Трюдо та міністр закордонних справ Стефан Діон продовжують говорити про нормалізацію відносин із Росією. ...Вони жодного разу не засудили Росію за цей безглуздий жорстокий акт насилля проти безневинних людей. Так само вони ніколи не засуджували наявність російського обладнання та російських підрозділів на сході України, які не лише воюють проти народу України, намагаючись відібрати у нього суверенну територію, але й використовують зброю проти цивільних з усього світу", - наголосив тіньовий міністр.

На його переконання, Канада "мала б засудити це найрішучішим чином".

Безан також пообіцяв продовжувати підтримувати Україну у її протистоянні з Російською Федерацією. "Консервативна партія продовжуватиме підтримувати Україну спільно з українським народом та українсько-канадською громадою та рішуче протистояти Володимиру Путіну і РФ, які розпалюють війну в Україні", - зазначив депутат.

"Ви можете розраховувати, що ми казатимемо правду та стоятимемо разом із вами, поки чинний канадський уряд на чолі із Джастіном Трюдо продовжує балаканину", - додав Безан.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Канади Стефан Діон у своїй заяві з приводу оприлюднення попередніх висновків Об’єднаної слідчої групи із розслідування катастрофи рейсу МН17 закликав "усі залучені держави співпрацювати зі слідством" і жодним чином не обмовився про засудження ролі Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-