Режим Асада 254 рази порушив перемир'я - опозиція

Режим Асада 254 рази порушив перемир'я - опозиція

Укрінформ
Війська Башара Асада 254 рази порушили режим припинення вогню в Сирії, який набув чинності минулого тижня відповідно до домовленості США та Росії.

Про це йдеться в заяві провідної організації сирійської опозиції Національної коаліції опозиційних і революційних сил (НКОРС), інформує агентство Anadolu.

"Обстріл зафіксовані у 34 районах Сирії", - йдеться в заяві.

Наголошується, що при підтримці Росії сили сирійського режиму за тиждень зробили сотні атак, об'єктом яких в основному стали мирні жителі.

Найбільш інтенсивним атак зазнали райони провінцій Алеппо, Ідліб, Хомс, Дамаск, Дераа і Кунейтра. При цьому повідомляється, що сили режиму використовували артилерію і бочкові бомби.

За словами представників місцевих сил цивільної оборони, в результаті цих атак загинули 19 мирних жителів, десятки отримали поранення.

Крім того, підкреслюється, що режим Башара Асада продовжує перешкоджати доставки гуманітарної допомоги населенню, що страждає від збройного конфлікту.

Зокрема, на турецько-сирійському кордоні п'ятий день простоює колона з гуманітарною допомогою для жителів Сирії. За словами представників ООН, сирійський режим все ще не надав гарантій безпеки для водіїв вантажних автомобілів.

Як повідомлялося, раніше США поклали на режим Асада і Росію відповідальність за перешкоди на шляху доставки гуманітарної допомоги жителям Сирії, незважаючи на перемир'я, яке почало діяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-