Представник Росії втік з засідання Радбезу ООН після звинувачень у лицемірстві й цинізмі

Представник Росії втік з засідання Радбезу ООН після звинувачень у лицемірстві й цинізмі

Укрінформ
РФ скликала екстрене засідання Радбезу ООН після ударів США в Сирії. Американський постпред назвала цей крок хитрістю, а російський представник залишив зустріч.

Про це пише Deutshe Welle.

Після того, як авіація міжнародної коаліції завдала в суботу, 17 вересня, ударів по позиціях сирійської армії, в результаті яких загинули десятки військових, Москва скликала екстрене засідання Ради Безпеки ООН. Перед його початком постійний представник США Саманта Пауер звинуватила Росію в лицемірстві й цинізмі.

За її словами, поки сирійський режим вів наступ на опозиційні сили або не допускав гуманітарну допомогу в блоковані райони, Москва не скликала позачергових засідань Радбезу. "То чому ж ми зібралися на цю зустріч сьогодні? Щоб відвернути увагу від того, що відбувається на місці, в Сирії", - заявила Пауер, назвавши хитрістю скликання Росією екстреного засідання найважливішого органу ООН.

Постпред Росії Віталій Чуркін на знак протесту залишив зал засідання РБ ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Центральне командування американської армії заявило, що авіація коаліції під керівництвом США припинила удари на південь від сирійського міста Дейр-ез-Зора після того, як представники Росії повідомили, що цілями нальоту можуть бути підрозділи сирійської армії. У заяві наголошується, що авіаналіт проводився по територіях, які раніше вже завдавалися удари коаліції, причому перед його початком були поінформовані російські партнери.

Представники сирійської армії заявили, що в результаті авіаудару сил коаліції по підрозділам сирійських урядових військ загинули понад 60 військовослужбовців, ще понад 100 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-