Швеція констатує зростання військової загрози з боку РФ

Швеція констатує зростання військової загрози з боку РФ

Укрінформ
Інформація про підвищену загрозу з боку Росії була вирішальним фактором у прийнятті Швецією рішення про постійне розміщення військ на острові Готланд у Балтійському морі.

За даними видання, зростання загрози з боку Росії та її природа була кваліфікована як цілком таємна і не може бути розкрита без рішення уряду, інформує The Local з посиланням на Dagens Nyheter.

"Щось трапилося у розвідувальній картині, але наші громадяни не знають, що саме. Ми можемо бачити наслідки цього. Швидка дислокація підрозділу на острові Готланд є винятковим випадком", - наголосив професор аналітичної розвідки Вільгельм Агрелл.

Втім прес-секретар Збройних Сил Швеції заперечив, що якась конкретна подія вплинула на рішення розмістити війська на острові Готланд.

"Швидше за все, це стало наслідком загального погіршення ситуації у світі, а що стосується інформації Dagens Nyheter, ми не коментуємо роботу нашої розвідки", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний Головнокомандувач Швеції віддав наказ про постійну дислокацію 150 солдатів на острові Готланд у Балтійському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-