Швеція розмістила війська на острові у Балтійському морі

Швеція розмістила війська на острові у Балтійському морі

Укрінформ
Верховний Головнокомандувач Швеції віддав наказ про постійну дислокацію 150 солдатів на острові Готланд у Балтійському морі.

Рішення набуло чинності о 7 годині ранку за місцевим часом у середу, інформує The Local.

"Шведські лідери раніше домовилися про розміщення солдатів на стратегічно розташованому острові в Балтійському морі з кінця 2017 року, але рано вранці в середу близько 150 солдат механізованих військ, які в даний час беруть участь у військових навчаннях на острові, отримали наказ не залишати його", - йдеться у повідомленні.

За словами Верховного головнокомандувача Збройними Силами Швеції Мікаел Бюден, у світі погіршилися зовнішні фактори. "Зовнішні фактори у світі погіршилися з плином часу, і я прийняв рішення про постійну присутність і розміщення бойової групи тут раніше", - наголосив він.

Бюден також підкреслив, що Швеція не перебуває під безпосередньою загрозою, однак ситуація з безпекою і політична ситуація в регіоні змінилися за останні кілька років.

Як зауважується, війська залишатимуться на Готланді і надалі - будуть замінені іншими солдатами, поки до середини 2017 року не буде створений основний підрозділ.

"Поки не буде створена бойова група, підрозділи з різних куточків Швеції будуть дислокуватися та діяти на острові і навколо нього", - йдеться в заяві Збройних Сил.

Як відомо, останні постійні військовослужбовці покинули острів у 2005 році. Однак у минулому році політичні партії Швеції домовилися повернути туди солдатів та збільшити оборонний бюджет країни на 10,2 млрд крон ($1,2 млрд) з 2016 по 2020 роки.

Раніше Верховний головнокомандувач Збройними Силами Швеції Бюден заявив, що головною військовою загрозою Швеція визначає Російську Федерацію.

Фото: Henrik Montgomery / TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-