Розвідка США розширює операції проти Росії - WP

Розвідка США розширює операції проти Росії - WP

Укрінформ
Американські розвідувальні служби та агентства суттєво розширюють свою діяльність на російському напрямі, враховуючи агресію РФ протягом останніх двох років.

Про це пише у середу впливова американська газета The Washington Post.

"Спецслужби США розширюють розвідувальні операції проти Росії до масштабів, більших, ніж в будь-який час після завершення холодної війни", - зазначає видання із посиланням на неназвані офіційні джерела.

Операції охоплюватимуть таємну роботу агентів ЦРУ, застосування ресурсів кібершпигунтства Агентства нацбезпеки, супутникових систем та інших засобів розвідки. Раніше ці ресурси зосереджувались на протистоянні терористичним загрозам, зауважується в публікації.

"Це лише частина зусиль американської розвідки щодо відновлення власного потенціалу. Впродовж останніх двох років Росія застала Штати зненацька своєю агресією, у тому числі анексією Криму, втручанням у війну в Сирії та підозрами у хакерських операціях проти США і Європи", - пише видання.

За словами чиновників, боротьба з тероризмом все ще залишається головним занепокоєнням американських спецслужб, втім останні директиви з Білого дому та офісу директора національної розвідки перемістили Росію на перші рядки списку пріоритетів – вперше з часів розвалу Радянського Союзу.

Водночас, як підкреслили джерела, попри таку увагу до РФ, зовсім не йдеться про наміри розгорнути діяльність розвідслужб, як за часів холодної війни.

"Якщо тоді на російський напрям спрямовувалося до понад 40% фінансування та зусиль персоналу, то зараз йдеться лише про 10%", - зауважує The Washington Post.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-