Путін створює прямі загрози для США - Девід Крамер

Путін створює прямі загрози для США - Девід Крамер

Укрінформ
Загрози, що безперервно продукує Путін, не обмежуються внутрішніми кордонами Росії або сусідніми з нею державами, вони досягли того рівня, коли чинять прямий вплив на внутрішню політику Сполучених Штатів.

Це зазначив у середу під час конференції на підтримку України в Конгресі США директор з питань прав людини американського Інституту Маккейна Девід Крамер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Путін створює прямі загрози для США. Ми бачимо це в пропаганді, яку транслюють (англомовні – ред.) російські медіа Russia Today та Sputnik. Ми бачимо також прояви корупції – підкупів російськими грошима, спроби впливу на результати виборів в різних країнах, що відбувалося нещодавно в Європі, а зараз і в Штатах шляхом хакерського зламу Комітету Демократичної партії та інших установ", - наголосив Крамер.

Характеризуючи загальний рівень загроз, які створює Кремль, експерт класифікував їх на кілька рівнів. Перший, за його словами, стосується самих громадян РФ, які виступають проти правлячого режиму в Росії. Їх залякують і вбивають, як це було с Борисом Нємцовим.

Наступний рівень загрози – це країни-сусіди, "які мають бажання приєднатися до євроатлантичної спільноти, стати членами Євросоюзу або НАТО та підтримують відповідну взаємодію з цими організаціями". У цьому зв'язку експерт зауважив, що Путіну не потрібна успішна Україна, Грузія, Молдова чи будь-яка інша сусідня держава.

"Я думаю, надзвичайно важливо для політики США разом з Європою залишати взаємодію з цими країнами, допомагати їм позбутися цих ризиків та просуватися вперед у їх намаганні приєднатися до НАТО і ЄС", - зазначив Крамер.

Третій рівень загроз приходить з діями росіян за межами спільних кордонів РФ із сусідами, наприклад у Сирії, або у вигляді підтримки Ірану чи навіть таких режимів як Північна Корея. Росія, за словами експерта, створює там вакуум, а потім західні лідери збираються в Москві або Сочі та просять Путіна допомогти в розв'язанні кризи.

"Ми самі для себе збільшуємо ризик від російської загрози, коли проявляємо слабкість, приділяємо недостатній інтерес до країн, що межують з РФ, та не приймаємо необхідних рішень щодо протистояння загрозам у світових масштабах, які створює Путін", - наголосив американський експерт.

Він також зауважив, що Сполучені Штати мали би давно діяти більш рішуче в регіоні, у тому числі надати Україні зброю.

"Якщо ми не дамо цієї підтримки, ми залишимо Україну, Грузію, Молдову та інші країни в дуже хиткій та небезпечній позиції", - наголосив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-