Україна не розриватиме дипвідносини з РФ через вибори в Криму - Клімкін

Україна не розриватиме дипвідносини з РФ через вибори в Криму - Клімкін

Укрінформ
Проведення виборів на території тимчасово окупованого Криму до Держдуми РФ, незважаючи на їх нелегітимність, не стане приводом до запуску процесу розриву дипломатичних відносин з Кремлем.

Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це безпосередньо на це не впливає, хочу на цьому наголосити", - відповів він на питання, чи вибори на території окупованого Криму актуалізують тему розриву дипломатичних відносин з Росією.

Клімкін зазначив, що дипломатичні відносини з Росією, які "існують насправді за формою, а не за змістом", потрібні для допомоги українцям, що проживають на території РФ.

"Щодо голосування тут (на території тимчасово окупованого Криму – ред.) я хочу сподіватися, що в Росії буде розумний підхід до цього, а що стосується подальших подій - будемо працювати з нашими міжнародними партнерами над тим, щоб контакти з майбутньою Думою залежали від результатів виборів", - наголосив він.

Як раніше повідомляло агентство, Україна подасть позов проти РФ до трибуналу ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-