Молоді лікарі Британії оголосили страйк на середину вересня

Молоді лікарі Британії оголосили страйк на середину вересня

Укрінформ
З 12 по 16 вересня у Британії відбудуться повномасштабні страйки молодих лікарів, обурених урядовим контрактом про нові умови праці.

Про це повідомляє ВВС.

"Повномасштабні страйки проходитимуть з 08:00 до 17:00 BST з 12 по 16 вересня", - йдеться у повідомленні.

Згідно з заявою Британської медичної асоціації лікарі відхилили запропонований урядом контракт, і протягом п'ятьох днів не вийдуть на роботу, через що лікарні в Англії вже почали будувати плани на випадок непередбачених обставин.

Також наголошується, що у разі, якщо уряд не піде на переговори з молодими лікарями у вересні, п'ятиденні страйки проходитимуть щомісяця.

Міністр охорони здоров'я Джеремі Хант назвав новини про страйк руйнівними, додавши, що: "Можливо, 100 000 операцій тепер доведеться скасувати, близько мільйона лікарняних призначень доведеться відкласти, що викличе занепокоєння, стрес і тривогу у сімей по всій країні".

Як відомо, молоді лікарі в Британії змушені частіше виходити на роботу у вихідні дні, що порушує трудовий кодекс. При цьому уряд країни заявляє, що може законодавчо закріпити 7-денний робочий тиждень без збільшення заробітної плати співробітників лікарень.

Фото: Jonathan Nicholson/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-