У Нідерландах не надто вірять у вільну торгівлю між ЄС та США

У Нідерландах не надто вірять у вільну торгівлю між ЄС та США

Укрінформ
Переговори щодо угоди про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (ТТІР) між ЄС та США просуваються зі складнощами і без поступок з боку Штатів підписання договору малоймовірне.

Про це заявила міністр закордонної торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліліан Плоумен в інтерв'ю нідерландському суспільному мовнику NOS.

"Без поступок з боку американців я не бачу, що це (укладення угоди - ред.) відбудеться", - сказала Плоумен.

За її словами, Європа висунула низку вимог, які мають бути виконані для укладення цієї угоди. Зокрема, вони стосуються харчової безпеки, екологічних та соціальних аспектів.

При цьому Плоумен зазначила, що час спливає, зважаючи на те, що наступний раунд переговорів має пройти в жовтні, а у листопаді у США відбудуться президентські вибори.

Як повідомлялося, раніше віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що переговори про ТТІР фактично провалилися, але що "ніхто насправді не визнає цього". Водночас, у Єврокомісії заявили, що переговори продовжуються.

Учасники переговорів щодо ТТІР виступали за те, щоб досягти угоди, перш ніж президент США Барак Обама залишить свою посаду в січні, але суперечливі питання  досі не вирішені, починаючи від стандартів безпеки харчових продуктів і до підтримки малого бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-