До лікарні, де лежить Карімов, нікого не підпускають на 2-3 кілометри

До лікарні, де лежить Карімов, нікого не підпускають на 2-3 кілометри

Укрінформ
Навколо лікарні, в яку госпіталізували президента Узбекистану Іслама Карімова, пізно ввечері в суботу виставили кордон поліції і військових.

Як повідомляє Associated Press, зона оточення сягає кількох кілометрів.

Узбецький уряд випустив незвичайний реліз про госпіталізацію Карімова, зазначає AP. У ньому немає ніяких деталей про природу нездужання 78-річного лідера Узбекистану, сказано лише, що "на думку фахівців, йому необхідне повне медичне обстеження і подальше лікування".

Карімов, який не терпить інакомислення, править Узбекистаном відтоді, як став керівником комуністичної партії республіки в 1989 році. У грудні 1991-го, за кілька днів після того, як Радянський Союз припинив своє існування, Карімов був обраний президентом нової незалежної держави.

Питання про наступника 78-річного президента і про довгостроковій стабільності стратегічно розташованої центральноазіатської країни час від часу порушується.

Під час війни в Афганістані, Узбекистан служив важливим маршрутом поставок для США, а також військ НАТО. Карімов дозволив силам США використовувати велику повітряну базу в Ханабаді. Але пізніше скасував дозвіл, коли в Америці його засудили за жорстоке придушення повстання в 2005 році в Андижані, де, за словами очевидців і правозахисних груп, загинули більше 700 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-