Сирійські лікарі попросили Обаму про допомогу

Сирійські лікарі попросили Обаму про допомогу

Укрінформ
Група лікарів з сирійського міста Алеппо звернулися до президента США Барака Обами з проханням надати допомогу 250 тисячам місцевих жителів, що постраждали від конфлікту.

Як відзначається у листі, підписаному 29 медиками, якщо авіанальоти на лікарні продовжаться, то через місяць в регіоні не залишиться жодної медустанови, пише BBC.

"Два тижні тому чотири новонароджених немовляти задихнулися, після того як у результаті вибуху була порушена подача кисню в їх кисневі камери... Нам не потрібні сльози, симпатії або молитви: нам дуже потрібна зона без бомбардувань над східним Алеппо, а також прийняті міжнародним співтовариством заходи, спрямовані на те, щоб Алеппо більше ніколи не потрапив в облогу", - наголошується в листі.

За словами медиків, за останній місяць сталося 42 атаки на медичні установи в Сирії.

Раніше начальник головного оперативного управління генштабу Сергій Рудськой повідомив про те, що з четверга в Алеппо щодня на час проходу гуманітарних колон з 10:00 до 13:00 будуть припинятися всі бойові дії.

ООН заявила, що трьох годин недостатньо для надання допомоги кільком мільйонам людей, і попросила про 48-годинні паузи.

Нагадаємо: східна частина Алеппо продовжує утримуватися силами повстанців. В останні дні бої в районі міста посилилися. Напередодні в ООН заявили, що системи водо - та електропостачання в Алеппо необхідно негайно відновити, інакше наслідки можуть бути згубними для двох мільйонів чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-