США закликають пустити в Алеппо гуманітарні вантажі

США закликають пустити в Алеппо гуманітарні вантажі

Укрінформ
Усі сторони конфлікту мають забезпечити безперешкодний доступ транспорту із гуманітарними вантажами до сирійського міста Алеппо.

Про це заявила директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Усі сторони конфлікту повинні відкрити гуманітарним вантажам доступ до усіх мешканців Алеппо», - сказала Трюдо.  

За її словами, наразі забезпечення доступу гуманітарних вантажів до цивільного населення у Сирії є пріоритетом США. «Вплив на цивільних перебуває у фокусі нашої уваги. Ніколи не можна виправдати тактики мору голодом, відмову у наданні гуманітарних товарів, напади на цивільних», - зазначила директор прес-офісу.

Вона наголосила, що Штати всіляко заохочують надання цивільним необхідної гуманітарної допомоги. «Ми підтримуємо поставки медикаментів, продуктів харчування, технічної та питної води», - підкреслила Трюдо.

Цей процес, однак, ускладнюється швидкою зміною воєнної ситуації поблизу Алеппо. «Стосовно наземних операцій, хто контролює що, - ситуація зараз дуже нестабільна», - підсумувала представниця Держдепу.

Нагадаємосирійські, війська режиму президента Башара Асада і повстанці збирають підкріплення в Алеппо, готуючись до вирішальної боротьби за контроль над другим за розміром містом країни.

ООН закликала терміново взяти паузу в бойових діях у сирійському Алеппо з метою проведення гуманітарної операції з відновлення електро- і водопостачання та надання допомоги мирним жителям.

Фото: US Department of State

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-