У Молдові затримали трьох керівників Національного банку

У Молдові затримали трьох керівників Національного банку

Укрінформ
Співробітники антикорупційної прокуратури Молдови затримали трьох керівників Національного банку: всі вони підозрюються в службовій халатності, яка спричинила відмивання близько 20 млрд дол.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Підставою для затримання всіх трьох співробітників Національного банку стали матеріали слідства і заяви свідків у справі про відмивання 20 мільярдів доларів. Банківські транзакції були проведені в період з 2010 по 2014 роки. Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Національного центру по боротьбі з корупцією», - повідомив керівник антикорупційної прокуратури Віорел Морарь.

Морарь не уточнив водночас, кого саме з керівників Нацбанку затримали. Проте молдавські ЗМІ з посиланням на власні джерела, написали, що затримані – колишній заступник голови Національного банку Молдови Емма Тебирце, керівник Департаменту з фінансового нагляду Матей Дохотару і глава Департаменту з фінансових авторизацій Володимир Цуркан.

ЗМІ повідомляють також, що гроші відмивалися через комерційний банк, контрольований затриманим кілька днів тому в Києві бізнесменом В’ячеславом Платоном.

Якщо провина затриманих буде доведена, їм загрожує тюремне ув’язнення строком до шести років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-