Ердогана в ніч заколоту врятував брак палива у винищувачі змовників - ЗМІ

Ердогана в ніч заколоту врятував брак палива у винищувачі змовників - ЗМІ

Укрінформ
Захоплений змовниками в ніч військового заколоту в Туреччині винищувач F-16 міг атакувати літак президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана, однак не зробив цього через брак палива.

Про це повідомляє Hurriyet Daily.

"Ердоган, котрий у момент початку перевороту перебував у Мармарісі на березі Егейського моря, вилетів до Стамбула на своєму літаку «Гольфстрім IV» після звернення до громадян в ефірі CNN Turk", - передає з посиланням на свої джерела проурядова газета Yeni Şafak.

За даними газети, через інформацію про захоплення повстанцями кількох винищувачів літак змінив маршрут і близько півгодини залишався в небі над містом Бандирма, розташованому на березі Мармурового моря. В цей час один із винищувачів упізнав президентський літак і попрямував до нього, однак через брак палива був змушений розвернутися. Пізніше він приземлився в захопленому повстанцями аеропорту Стамбула.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що два підконтрольні повстанцям винищувачі наблизилися до літака Ердогана, але з якихось причин не атакували його. За однією з версій, це було пов'язано з тим, що президентський літак в цілях безпеки використовував позивний авіакомпанії Turkish Airlines, і змовники не стали відкривати вогонь з побоювань збити цивільний літак.

Нагадаємо, в Туреччині в ніч на 16 липня була здійснена спроба путчу. Влада Туреччини стверджує, що повстання влаштували послідовники проповідника Фетхуллаха Гюлена, який з 1999 року живе в США. Заколот був пригнічений. У країні був введений режим надзвичайного стану, що дає уряду додаткові повноваження. Близько 26 тисяч осіб були затримані, з них більш як половина залишаються під вартою. Близько 60 тисяч людей були звільнені, в тому числі військові, поліцейські, державні службовці та викладачі. Кілька десятків журналістів були заарештовані, більш як сотню ЗМІ закриті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-