Тристороння контактна група щодо Донбасу пішла на канікули

Тристороння контактна група щодо Донбасу пішла на канікули

Укрінформ
Тристороння контактної група щодо врегулювання ситуації на Донбасі пішла на канікули, не підписавши жодних угод.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Підгрупа з безпеки продовжить обговорення питання щодо розведення сил і створення зони безпеки у майбутньому», – сказав представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік 3 серпня після завершення зустрічі у Мінську.

За його словами, підгрупа з гуманітарних питань вважає за необхідне посередництво Міжнародного комітету Червоного хреста щодо обміну полоненими.

«Гуманітарна підгрупа висловила думку, що МКЧХ може стати дієвим посередником щодо звільнення людей, захоплених на Донбасі у полон і зниклих безвісти», – зазначив Сайдік.

Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма вже вдруге поспіль не приїхав до Мінська. А от інший представник української сторони у підгрупі з гуманітарних питань - Віктор Медведчук - виступив зі заявою, яка суперечить позиції нашої країни щодо питання проведення виборів на Донбасі.

«Є різні підходи, і коли кажуть, що треба спочатку гарантувати умови безпеки, ну це природньо. Але до того як проводити вибори, треба ухвалити закон. Закон про вибори має ухвалити Верховна Рада України. А щоб його внесли у залу Верховної Ради та проголосували, його треба узгодити. Тому поки немає узгодження, немає ухвалення закону, говорити про те, що причиною непроведення виборів є безпека – я б сказав, що це перебільшений фактор», – заявив Медведчук.

За повідомленням сепаратистів під час зустрічі сторони так і не узгодили документ про розведення сил на Донбасі.

«Без врегулювання цих питань ні тиші, ні миру не буде», – заявила речниця Дениса Пушиліна, який на переговорах у Мінську представляє угруповання «ДНР».

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську заплановане на 26 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-