Російська сторона СЦКК вперше підтвердила обстріли з боку бойовиків

Російська сторона СЦКК вперше підтвердила обстріли з боку бойовиків

Укрінформ
Російська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі почала підтверджувати факти обстрілів з боку бойовиків.

Про це заявив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай, інформує прес-центр штабу АТО.

"Найімовірніше причиною зміни їхнього ставлення є те, що члени незаконних збройних формувань псевдореспублік вже настільки "дістали" всіх своїми протиправними діями, в тому числі й спостерігачів російської сторони СЦКК, що останні почали підтверджувати порушення "режиму тиші" з боку незаконних збройних формувань", - зазначив він.

Підкреслюються, що російська сторона СЦКК підтвердила обстріли з боку НЗФ, у тому числі й із забороненого Мінськими домовленостями озброєння: 152-мм ствольної артилерії та 120-мм і 82-мм мінометів. До вчорашнього дня вони цього принципово не робили.

Крім цього, в результаті перевірки українською стороною СЦКК інформації щодо обстрілу із 152-мм гармат 2 серпня 2016 року міста Кадіївки (Стаханова) на території ОРЛО – встановлено, що такого обстрілу з боку ЗС України не було. "Сподіваємось, матеріали щодо даного випадку найближчим часом знайдуть своє відображення і в офіційному звіті СММ ОБСЄ в Україні", - додав Бакай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-