З дна Карибського моря піднімуть галеон із скарбами короля Іспанії

З дна Карибського моря піднімуть галеон із скарбами короля Іспанії

Відео
Укрінформ
Рештки іспанського галеона "Сан Хосе", які були виявлені в листопаді 2015 року на морському дні біля берегів Колумбії, будуть підняті з метою їх збереження для всього людства.

Про це заявив президент Колумбії Хуан Мануель Сантос на церемонії відкриття нової будівлі Інституту морських досліджень у місті Санта Марта, передає ТАСС.

"Ми піднімемо з дна рештки галеона "Сан Хосе", дотримуючись при цьому всіх вимог. Цей проект буде мати більше археологічний і науковий характер, ніж комерційний", - заявив президент.

Він зазначив, що "ця робота буде проведена не мисливцями за скарбами, а археологами, при цьому метою експедиції є збереження знайдених культурних цінностей для всього людства".

Місце, де затонуло судно, шукали довго, проте з точністю визначили лише в 2015 році.

На думку вчених і експертів, на його борту можуть перебувати золоті й срібні монети, а також смарагди та інші коштовності, що призначалися для іспанського короля Філіпа V.

Пошуки галеона велися давно, оскільки скарби, які він повинен був перевозити, відповідно до оцінок середини 1980-х років, могли коштувати від $5 до $10 млрд. Ця сума з тих пір збільшилася в кілька разів через інфляцію та зміну курсу долара.

Фото: ilgiornaledeimarinai.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-