У Намібії знайшли затонулий 500 років тому корабель зі скарбами

У Намібії знайшли затонулий 500 років тому корабель зі скарбами

Укрінформ
Копачі алмазів, що працюють біля берегів Африки, знайшли на затонулому 500 років тому кораблі скарб із золотих монет вартістю більше 13 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Daily Mail.

«Алмазокопачі, які працюють біля берегів Африки, наткнулися на 500-річний затонулий корабель, на якому знаходилися золото і монети на 9 мільйонів фунтів стерлінгів (13,27 млн доларів)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що корабель "Добрий Ісус" був уперше виявлений поблизу берегів Намібії у квітні 2008 року.  Це був португальський корабель, що відправлявся в плавання з Лісабона у 1533 році під керівництвом капітана Франсиско-де-Норонья. Він зник разом із усією командою під час подорожі до Індії, пише видання.

Копачі знайшли уламки корабля після того, як осушили штучне озеро з солоною водою уздовж Берега Скелетів. На тому місці було знайдено безліч затонулих кораблів, але ця знахідка стала найстарішою і вперше знайдене судно було переповнене золотом і слоновою кісткою.

Повідомляється, що алмазокопачі знайшли скарб лише на шостий день пошуків. Спочатку вони виявили дивні шматки дерева і металу уздовж пляжу, а вже потім натрапили на корабель, який знаходився під піском.

На судні були німецькі мідні злитки, слонова кістка із Західної Африки, португальські, іспанські, флорентійські і венеціанські золоті і срібні монети, зброя, в тому числі мечі і ножі, одяг, і, звичайно ж, скелети.

Копачі також виявили бронзові чаші, довгі металеві стовпи, компаси та астрологічні інструменти. За словами археолога Дітера Нулі, знайдене золото залишиться в уряду Намібії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-