ФБР взялося за розслідування скандального зламу пошти демократів

ФБР взялося за розслідування скандального зламу пошти демократів

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань США підтвердило, що почало працювати над масованим зламом комп'ютерної системи Національного комітету Демократичної партії, який, за інформацією поінформованих джерел та експертів, є справою рук російських спецслужб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ФБР розслідує кібер-злочин, пов'язаний з Національним комітетом демократів та працює зараз над тим, щоб визначити характер і масштаби цього питання", - заявили в понеділок у Бюро.

При цьому, як підкреслили у відомстві, вони ставляться до цієї справи "дуже серйозно" та мають намір довести розслідування до кінця й притягнути до відповідальності "тих, хто становить загрозу в кіберпросторі".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні видання The New York Times зазначило, що до оприлюднення на WikiLeaks 20 тис. викрадених листів із серверів Національного комітету Демократичної партії причетні дві російські спецслужби, які також були помічені під час минулорічних атак на Білий дім, Держдепартамент та Об'єднаний комітет начальників штабів США. Зазначалося, що в метаданих оприлюднених листів є свідчення, що "ці документи пройшли через російські комп'ютери".

Пізніше Білий дім і Державний департамент дали зрозуміти, що офіційний Вашингтон поки не обговорював офіційно це питання з російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-