Прем'єр Молдови розповів про досягнення свого уряду

Прем'єр Молдови розповів про досягнення свого уряду

Укрінформ
Стабілізація ситуації в банківському секторі, розблокування зовнішнього фінансування і успішна реалізація Дорожньої карти реформ, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС - основні підсумки діяльності уряду Молдови за 6 місяців.

Про це розповів прем'єр-міністр Павло Філіп, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Необхідно визнати, що сьогоднішня Молдова відрізняється від тієї, що була шість місяців тому. Не хотілося б говорити про особливі заслуги і досягнення, але цифри говорять самі за себе: пенсії зросли на 7%, зареєстровано зростання промислового виробництва на 1%, у тому числі переробної – на 3%. І це незважаючи на складну економічну ситуацію, в якій перебувала наша країна", - зазначив прем'єр.

Крім цього, Філіп особливу увагу звернув на істотне зростання бюджетних надходжень, що стало можливим завдяки ефективній роботі Митної та Податкової служб, а також скорочення кількості контролюючих органів.

Не менш важливим залишається і повернення в країну викраденого з банківської системи мільярда доларів.

Торкнувшись завдань на найближчу перспективу, глава уряду підкреслив, що основними залишаються поглиблення взаємовідносин із зовнішніми партнерами, і, в першу чергу, з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо: уряд Молдови під керівництвом Павла Філіпа було затверджено 20 січня нинішнього року, в розпал антиурядових маніфестацій в Кишиневі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-