Тімофті розповів, що єднає Молдову та Україну

Тімофті розповів, що єднає Молдову та Україну

Укрінформ
Президент Молдови Ніколае Тімофті переконаний, що Республіка Молдова і Україна повинні згуртувати свої зусилля для реалізації європейського вектора розвитку двох держав.

Про це він заявив під час зустрічі в Кишиневі з екс-президентами України Леонідом Кравчуком і Віктором Ющенком, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми домовилися з колишніми керівниками наших держав (у зустрічі брали участь екс-президенти Молдови Мірча Снєгур і Петру Лучинськи - ред.) про пошуки взаємовигідних рішень, що сприяють зближенню Молдови та України. Ми повинні ще більше згуртуватися для реалізації європейського вектора розвитку наших держав», - заявив Тімофті.

Президент Молдови наголосив, що «біди об'єднують людей, а в складні часи, через які проходять наші країни, необхідна взаємна підтримка і солідарність».

Екс-президенти України, в свою чергу, заявили, що єдиним вірним шляхом у досягненні стабільності і миру в регіоні залишається європейська інтеграція.

Тімофті обговорив з колишніми керівниками України і Молдови нинішній стан молдавсько-українських відносин і перспективи їх поглиблення, а також питання синхронізації спільних дій в контексті непростої ситуації в регіоні.

Особливу увагу сторони приділили проблемі врегулювання Придністровського конфлікту та шляхам виходу з кризи на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-