Молдова на саміті НАТО вимагає замінити російських миротворців у Придністров'ї

Молдова на саміті НАТО вимагає замінити російських миротворців у Придністров'ї

Укрінформ
Республіка Молдова наполягає на заміні російських миротворчих сил в Зоні безпеки на Дністрі міжнародною багатонаціональною місією цивільних спостерігачів під егідою ООН.

Про це заявив міністр оборони Молдови Анатол Шалару у своєму виступі на Варшавському саміті НАТО, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Протягом 25 років на території Республіки Молдова незаконно перебувають війська Російської Федерації. Ми звертаємося з проханням підтримати нашу ініціативу про трансформацію миротворчої місії в Придністровському регіоні на багатонаціональну громадянську місію. Ми наполягаємо також на виведення з території Молдови військ і озброєнь Російської Федерації у відповідності до міжнародних зобов'язань», - заявив Шалару.

Глава оборонного відомства Молдови виступив також з ініціативою про проведення в 2019 році на території країни військових навчань НАТО. Навчання, за його словами, повинні стати платформою для створення регіонального центру навчання військовослужбовців.

Російський миротворчий контингент перебуває в Зоні безпеки на Дністрі з 1992 року.

Після трагічного інциденту 1 січня 2012 року, коли на одному з миротворчих постів російський військовий смертельно поранив громадянина Молдови Вадима Писаря, Кишинів неодноразово заявляв про необхідність заміни російських військових місією цивільних спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-