Словаччина закликала Нідерланди не блокувати асоціацію з Україною

Словаччина закликала Нідерланди не блокувати асоціацію з Україною

Укрінформ
Прем’єр-міністр Словаччини Мирослав Лайчак, який в цьому півріччі головує в Європейському союзі, висловив упевненість, що Нідерланди не заблокують угоди про асоціацію ЄС із Україною.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Грузія й Україна виконали свої зобов’язання, і це чітко підтвердила Європейська комісія. Тепер настав час нам зробити свою справу, а це означає надати безвізовий режим… Я певен, що уряд Нідерландів знайде рішення, яке поважатиме результати референдуму та не заблокує процес політичної асоціації й економічної інтеграції між Європейським союзом і Україною», - заявив він, виступаючи на слуханнях у комітеті Європейського парламенту з закордонних справ про зовнішньополітичні пріоритети словацького головування.

Нагадаємо: нині Угода про асоціацію між Україною і ЄС, що передбачає також зону вільної торгівлі, діє в режимі тимчасового застосування. Ратифікацію цієї угоди всіма країнами-членами заблокували в Нідерландах антиєвропейські популісти через референдум, передбачений законодавством країни.

Тепер припускають, що уряд Нідерландів буде змушений додати до повторної ратифікації цієї угоди додаткові умови, серед яких називають можливе застереження, що прямо виключило б майбутнє членство України в Євросоюзі.

Натомість минулого тижня голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що в ЄС повідомили Нідерландам: країни-члени не підтримують можливість внесення змін в угоду про асоціацію з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-