У Німеччині допускають, що заберуть своїх військових з Туреччини

У Німеччині допускають, що заберуть своїх військових з Туреччини

Укрінформ
Глава німецького парламенту Норберт Ламмерт припускає можливість повернення військових бундесверу з бази ВПС Туреччини "Інджірлік" на тлі нездатності сторін дійти згоди щодо відвідування її німецькими парламентаріями.

Про це спікер бундестагу заявив в інтерв'ю газеті Sueddeutsche Zeitung

"Можливо, потрібно ще раз пояснити, що бундестаг в принципі схвалює розміщення німецьких військових за кордоном тільки тоді, коли в них є потреба в рамках міжнародних місій і їх там чекають. Там, де їх не чекають, вони не залишатимуться довго", - сказав Ламмерт, нагадавши, що бундесвер - "парламентська армія".

Водночас глава парламенту зазначив, що час для того, щоб сторони могли вирішити цей конфлікт, ще є, і візит запланований не на завтра. Спочатку він планувався у липні, але потім у світлі обставин було вирішено перенести його на вересень.

Як повідомляв Укрінформ, відносини між Анкарою і Берліном зіпсувалися після прийняття на початку червня бундестагом резолюції, що визнає геноцид вірмен Османською імперією 101 рік тому. Туреччина відкликала свого посла, зробила ряд подань офіційному Берліну й озвучила прямі погрози депутатам бундестагу турецького походження, а пізніше відмовила у відвідуванні авіабази спочатку групі німецьких журналістів, а потім і депутатів. Ситуацію розрядити спробувала спочатку міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн, а потім і особисто канцлер Ангела Меркель у ході зустрічі з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом на полях саміту НАТО у Варшаві наприкінці минулого тижня. Але Ердоган залишається непохитним. Меркель обмежилася тим, що сказала, що переговори пройшли "в конструктивній атмосфері" і що робота продовжиться.

В "Інджірлік" з початку року розквартировані близько 240 солдатів бундесверу, 6 літаків-розвідників "Торнадо" і літак-заправник, які задіяні в місії міжнародної антитерористичної коаліції проти ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-