Туреччина не пустила німецьких журналістів на базу ВПС

Туреччина не пустила німецьких журналістів на базу ВПС

Укрінформ
Турецька влада не пустила німецьких журналістів у репортерський тур на базу ВПС "Інджирлик", де розміщені німецькі літаки Tornado, які беруть участь в антиіділівській операції.

Про це повідомляє телеканал ARD.

"Візит німецьких журналістів до Туреччини, де знаходяться літаки бундесверу Tornado, планувався кілька тижнів; проте влада тієї країни не схвалила поїздку", - повідомляє ЗМІ.

Причини відмови ніхто не пояснив.

Візит на базу "Інджирлик" був скасований в останній момент. Група мала вилетіти в середу. Запит на такий візит був направлений ще в березні. Відвідання вже один раз переносили, у той момент це було пов'язано з терактом в Туреччині, в результаті якого загинули громадяни ФРН.

Нагадаємо, в операції міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ з початку цього року беруть участь 6 літаків-розвідників Tornado і літак-заправник, що базується на базі ВПС Туреччини "Інджирлик".

Як повідомляв Укрінформ, депутати німецького Бундестагу 2 червня прийняли резолюцію, в якій названі геноцидом масові вигнання і вбивства вірмен в Османській імперії в період 1915-1918 рр. В турецькому уряді резолюцію назвали "нікчемного", країна також відкликала з Німеччини свого посла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-