Коаліція планомірно нищить нафтовий бізнес ІДІЛ у Сирії

Коаліція планомірно нищить нафтовий бізнес ІДІЛ у Сирії

Укрінформ
Багатонаціональна коаліція проти ІДІЛ впродовж минулої доби ліквідувала щонайменше одну нафтовидобувну свердловину та кілька насосних станцій терористичного угруповання на території Сирії.

Про це йдеться в офіційному щоденному зведенні, оприлюдненому Міністерством оборони США у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Поблизу міста Ракка двома ударами уражений міст, який використовувався терористами, а також знищена нафтова свердловина й три нафтоперекачувальних станції ІДІЛ", - зауважується в повідомленні Пентагону.

Це вже не перший удар коаліції по інфраструктурі незаконного нафтобізнесу терористів "Ісламської держави" в Сирії впродовж останнього часу. 

Загалом же за минулу добу коаліція нанесла 16 авіаударів по позиціях ІДІЛ на території Сирії. При цьому суттєвої поразки терористи зазнали в районі міста Манбідж, втративши дев'ять окремих тактичних підрозділів, майже два десятки бойових позицій, а також логістичний центр.

В Іраку міжнародні сили здійснили сім ударів авіацією в районах населених пунктів Багдад, Башир, Кісік, Кайяра та Синджар. При цьому повідомляється про знищення та ураження живої сили терористів, бойових позицій, у тому числі артилерії, техніки, вежі радіорелейного зв'язку, кількох човнів та інфраструктури, яку бойовики використовували з метою проведення операцій.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міжнародні сили знищили п'ять нафтових свердловин у районі міста Абу-Камаль, позбавивши терористичну мережу постійного джерела незаконних прибутків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-