У США вкотре заперечили будь-яку військову взаємодію з РФ у Сирії

У США вкотре заперечили будь-яку військову взаємодію з РФ у Сирії

Укрінформ
Американська сторона відкидає будь-які варіанти військового співробітництва з російськими силами на території Сирії.

З такою заявою виступив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не існує жодного військового співробітництва з російськими військовими у Сирії. Але ми продовжуємо розглядати альтернативні варіанти та пропозиції щодо боротьби з аль-Нусрою та ІДІЛ", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Кірбі нагадав, що зараз між США і Росією працює лише канал "щодо уникнення конфліктів та забезпечення безпеки операцій". Крім того, він підкреслив, що дискусії тривають навколо можливого протистояння росіян безпосередньо цим двом угрупованням.

Представник держдепу зазначив, що в питанні Сирії важливим залишається забезпечення режиму припинення вогню між владою і опозицією, посилення тиску на "Ісламську державу" та аль-Нусра, а також досягнення політичного переходу в Сирії як запоруки встановлення миру в країні.

Він також зауважив, що держсекретар США Джон Керрі говоритиме саме про ці питання в контексті сирійського питання під час візиту до російської столиці, запланованого на 14-15 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-