Польща чекає на збільшення присутності військ США на сході Європи – Літвін

Польща чекає на збільшення присутності військ США на сході Європи – Літвін

Укрінформ
Польща очікує на збільшення присутності американських військ у Центрально-Східній Європі після саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня.

Про це в Києві під час прес-конференції, яку було присвячено Варшавському саміту НАТО, заявив Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін.

«З урахуванням сучасних загроз та викликів у сфері безпеки після саміту ми чекаємо збільшення безпеки Польщі та регіону Східно-Центральної Європи за рахунок збільшення кількості військових підрозділів НАТО. Ми чекаємо на підтвердження, що безпека всіх членів Альянсу є неподільною, незалежно від їх географічного положення на Сході, Півдні або Півночі. Ми чекаємо на посилення євроатлантичних зв’язків, зокрема, на якісну присутність американських військ у Європі, в тому числі в її Східно-Центральному регіоні і НАТО», - зауважив польський дипломат.

Він пояснив, що на саміті НАТО союзники шукатимуть та знайдуть комплексну відповідь на виклики й загрози у сфері безпеки, які були «спровоковані з Півдня». За його словами, роль НАТО полягає у виконанні двох ключових завдань. Перше – забезпечити безпеку своїх членів за принципом «360 градусів 24 години на добу, сім днів на тиждень». Друге завдання – стабілізувати ситуацію поблизу кордонів Альянсу.

«В цьому контексті ми можемо очікувати на збільшення витрат на оборону в країнах НАТО саме у зв’язку із ситуацією, що склалася в нашому регіоні Європи», - зауважив Літвін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-