Лідер австралійської опозиції каже, що існує ризик проведення повторних виборів

Лідер австралійської опозиції каже, що існує ризик проведення повторних виборів

Укрінформ
Лідер опозиції Білл Шортен в черговий раз посилив свою атаку на чинного прем’єр-міністра Малкольма Тернбулла, стверджуючи, що той розглядає можливість ще одних дострокових виборів.

Про це повідомила телекомпанія АВС.

"У нього є розкол у партії, у нього ризик повернення Тоні Ебботта в уряд, це буде роз’єднаний уряд на чолі зі слабким прем'єр-міністром, тому, без сумніву, найлегший варіант для нього – це подивитися що дадуть йому ще одні вибори", - сказав лідер лейбористів.

Білл Шортен не надав жодних доказів на підтримку своїх претензій, однак сказав, що для Тернбулла це буде привабливим варіантом: "Існує дуже реальний шанс, що Малкольм Тернбулл розглядає можливість повторних виборів, помилково вважаючи, що це допоможе вирішити його власні проблеми".

Разом з тим, поки ще прем’єр Тернбулл заявив, що він бере "повну відповідальність" за виконання передвиборчої програми, визнавши, що йому потрібно більше працювати, щоб відновити довіру австралійців, коли мова йде про його політику в галузі охорони здоров’я.

Він також додав, що і він особисто, і його колеги змушені були визнати успіх так званої кампанії «Mediscare», завдяки якій багато австралійців проголосували за Лейбористську партію.

"Немає сумнівів у тому, що лейбористи цинічно зловживали довірою австралійців, обманюючи їх, і це має стати тим, над чим ми всі, і політики, і засоби масової інформації, маємо задуматися. Ми повинні визнати, що багато австралійців були стурбовані цим (йдеться про можливі зміни у галузі медичного страхування), повірили, або, принаймні, мали пов’язані з цим побоювання. Однак ми маємо завдання, і у нас є розуміння, що ми отримали дуже чіткий урок", - сказав чинний прем’єр.

У відповідь на такі заяви лейбористи виступають з твердженнями, що коаліція приватизує Medicare в разі переобрання, всупереч неодноразовим запевненням не робити цього.

Тернбулл також заявив, що найближчими днями розраховує ще на понад три мільйони голосів, що дає йому впевненість у забезпеченні більшості, однак він бере на себе відповідальність за низький рейтинг Коаліції.

"Я хочу зробити це абсолютно зрозумілим - у якості прем’єр-міністра і лідера Ліберальної партії я беру на себе повну відповідальність за нашу кампанію, абсолютно повну відповідальність за кампанію", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-