В ЄП у вересні представлять звіт про загрозу російської пропаганди

В ЄП у вересні представлять звіт про загрозу російської пропаганди

Укрінформ
У вересні в Європарламенті буде представлено доповідь про загрози від впливу російської пропаганди для країн ЄС.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила депутат Європарламенту, голова підкомісії Європарламенту з питань оборони Анна Фотига.

“Цей рапорт готується моїм секретаріатом, обговорення ведеться в рамках комісії у закордонних справах Європарламенту, членом якої я є. Голосування по цьому документу відбудеться у вересні на пленарному засіданні сесії Європарламенту”,- заявила Фотига.

За її словами, цей рапорт показує, до якого ступеню ЄС і країни-члени Спільноти - як зі сходу, так і півдня - піддаються на російську пропаганду.

“У цьому документі намагатимемося зблизити позиції різних країн”,- наголосила вона.

Фотига повідомила, що звіт спиратиметься на джерела ЄС, НАТО, країн-членів Спільноти, Європейської фундації за демократію (European Endowment For Democracy, EED), а також фундацій, які функціонують в Україні.

Фотига підкреслила значну роль України у питанні боротьби з російською пропагандою в Європі. “Факт, що значення війни у кіберпросторі піднесено на дуже високий рівень у НАТО, є також результатом дій України, співпраці з українським громадянським суспільством, діяльності центру Стратегічних комунікацій НАТО, що займається питаннями пропаганди (The NATO Strategic Communications Centre of Excellence, NATO StratCom COE)”,- підкреслила екс-глава МЗС Польщі.

Політик зауважила, що завдяки звіту  NATO StratCom COE про російську пропаганду в Україні світ довідався, що Росія тривалий час готувалася до агресії проти сусідньої країни.

“Є експерти, які стверджують, що Росія готувалася до агресії проти України навіть більше 10 років. Ця велика пропагандистська війна тривала навіть у відносно спокійні фази російсько-українського діалогу”,- зауважила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-