Агресія Росії в Україні не є виключно проблемою Києва – депутат ЄП

Агресія Росії в Україні не є виключно проблемою Києва – депутат ЄП

Укрінформ
Агресивні дії Росії в Україні не є виключно проблемою Києва чи регіону східної Європи. Посилення східного флангу НАТО буде відповіддю на ворожі дії Росії проти України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила депутат Європарламенту, голова підкомісії Європарламенту з питань оборони Анна Фотига.

"...Ми всі знаємо, що зусилля, які стосуються посилення східного флангу НАТО, спрямовані показати: всі дії Російської Федерації в Україні є ворожими проти Альянсу, і це не є виключно внутрішньою справою України і навіть не проблемою тільки Центрально-Східної Європи. Я думаю, що рішення саміту будуть важливими для України",- заявила Фотига.

Вона підкреслила, що Україна є дуже важливою для Заходу, і висловила задоволення з приводу проведення під час варшавського саміту Північноатлантичного альянсу засідання Комісії Україна-НАТО.

"Необхідно весь час утримувати тему України на порядку денному. Для цього потрібно і дуже конкретні кроки",- наголосила вона.

Фотига зауважила, що чергове продовження економічних санкцій Євросоюзу проти Росії є успіхом, оскільки на цьому шляху треба долати серйозний опір. Водночас вона додала, що якби доля санкцій залежала б від неї, то вона не лише б продовжила їх, але й посилила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-